Ingredients:
3 albergínies grans1 ceba gran400 gr de carn picada barreja de vedella i porc1 patata1/2 got de salsa de tomàquet casolana100 gr de formatge ratllatOrengaSalviaSalPebrePer a la beixamel:1 cda de mantega1 cda de farina500 ml. de lletNou moscadaPreparació:Per començar tallarem a rodanxes d'1 cm més o menys les albergínies i les posarem a suar perquè deixin anar el líquid amarg que contenen. Per això les salem bé per ambdós costats i les posem en un bol o escorredor. Les deixem 20 o 30 minuts.Mentre, piquem la ceba i la pochamos a foc lent en una paella amb oli d'oliva i una mica de sal.Quan hagi passat el temps rentem les rodanxes d'albergínia sota l'aixeta i les secamos.Seguidamente les rostim (a la recepta original van fregides però agafen l'oli com una esponja), es poden fer a la planxa, però jo prefereixo el microones.Les poso en una olla per microones amb una goteta d'oli i les fico a màxima potència durant 8 minuts amb la tapa posada i la vàlvula oberta. Podeu canviar l'olla per microones per un tupper amb la tapa del micro posada per sobreMentre es fan les albergínies salpebrem la carn picada i la hi afegim a la ceba que teníem a la paella.Deixem que la carn es faci a foc mitjà i aprofitem per preparar la beixamel. Per això posem la cullerada de mantega en una cassola o paella i quan s'hagi fos afegim la farina i la sofregim perquè no sàpiga a cru. Anem afegint la llet a pocs i remenant sense parar i anirà espessint, afegim també la nou moscada mòlta. Segons el temps que la tinguem al foc la beixamel quedarà més o menys espessa. Per aquesta recepta és millor deixar una mica líquida doncs quan la traiem del foc sempre espessa alguna cosa i després anirà al hornoEn el temps que fem la beixamel tindrem llista la carne.Añadimos a la paella una mica de beixamel i de salsa de tomate.Mezclamos tot bé i deixem donar un bull perquè es barregin els sabors i espesseixi una poco.Seguidamente pelem la patata i la tallem a làmines fines que posarem per tota la base de la font on farem la moussaka.Le posem una mica de tomàquet fregit per sobre. El següent una capa d'albergínies rostides ... Entre capa i capa empolvorem amb orenga i salviaDespués anirà la farsa de carn .. Una altra capa de berenjenasOtra de carneMás albergínies ... així fins terminar.Napamos amb unes gotetes de tomàquet i beixamel ... Un bon grapat de formatge ratllat per sobre ...I al forn preescalfat a 200 º C durant 20-30 minuts.
3 albergínies grans1 ceba gran400 gr de carn picada barreja de vedella i porc1 patata1/2 got de salsa de tomàquet casolana100 gr de formatge ratllatOrengaSalviaSalPebrePer a la beixamel:1 cda de mantega1 cda de farina500 ml. de lletNou moscadaPreparació:Per començar tallarem a rodanxes d'1 cm més o menys les albergínies i les posarem a suar perquè deixin anar el líquid amarg que contenen. Per això les salem bé per ambdós costats i les posem en un bol o escorredor. Les deixem 20 o 30 minuts.Mentre, piquem la ceba i la pochamos a foc lent en una paella amb oli d'oliva i una mica de sal.Quan hagi passat el temps rentem les rodanxes d'albergínia sota l'aixeta i les secamos.Seguidamente les rostim (a la recepta original van fregides però agafen l'oli com una esponja), es poden fer a la planxa, però jo prefereixo el microones.Les poso en una olla per microones amb una goteta d'oli i les fico a màxima potència durant 8 minuts amb la tapa posada i la vàlvula oberta. Podeu canviar l'olla per microones per un tupper amb la tapa del micro posada per sobreMentre es fan les albergínies salpebrem la carn picada i la hi afegim a la ceba que teníem a la paella.Deixem que la carn es faci a foc mitjà i aprofitem per preparar la beixamel. Per això posem la cullerada de mantega en una cassola o paella i quan s'hagi fos afegim la farina i la sofregim perquè no sàpiga a cru. Anem afegint la llet a pocs i remenant sense parar i anirà espessint, afegim també la nou moscada mòlta. Segons el temps que la tinguem al foc la beixamel quedarà més o menys espessa. Per aquesta recepta és millor deixar una mica líquida doncs quan la traiem del foc sempre espessa alguna cosa i després anirà al hornoEn el temps que fem la beixamel tindrem llista la carne.Añadimos a la paella una mica de beixamel i de salsa de tomate.Mezclamos tot bé i deixem donar un bull perquè es barregin els sabors i espesseixi una poco.Seguidamente pelem la patata i la tallem a làmines fines que posarem per tota la base de la font on farem la moussaka.Le posem una mica de tomàquet fregit per sobre. El següent una capa d'albergínies rostides ... Entre capa i capa empolvorem amb orenga i salviaDespués anirà la farsa de carn .. Una altra capa de berenjenasOtra de carneMás albergínies ... així fins terminar.Napamos amb unes gotetes de tomàquet i beixamel ... Un bon grapat de formatge ratllat per sobre ...I al forn preescalfat a 200 º C durant 20-30 minuts.
No hay comentarios:
Publicar un comentario