Es caracteritza per què es fonamentava
sobretot en el pa de blat, el vi, l’oli d’oliva, el porc, els embotits, l’ús
d’herbes aromàtiques, i el peix. A part de que no coneixien la forquilla,
tenien la cullera i el ganivet.
CEREALS
Els cereals era la base, del blat se’n feia la
farina, i aquesta la feien servir per fer pans de molts tipus com de motlle, de
llet, en trenes, quadriculat, sense llevat, de sègol, etc.
VERDURES
Eren un acompanyant dels cereals, es solien
utilitzar, cols, cebes, llenties, faves (sovint en puré, com li agradava
a Hèrcules, segons Aristòfanes) i salsa de peix.
Eren molt cares si es venien fresques i es consumien poc, per
això s’utilitza ressecades.
POSTRES
(FRUÏTES)
A Grècia es consumien fruïtes de base com a postres, es
menjaven figues, ametlles, avellanes, nous, i magranes.
Si mesclaves figues fresques o resseques, i li poses llet
quallada o pa. Segons Plató era un “aliment d’atletes per excel·lència.
DOLÇOS
Es feien galetes, la hemiarton
, la mitja lluna que es feien en honor a Artemisa, deessa de la lluna, i
també el Plakon, una galeta de farina
de civada, amb formatge blanc i mel, també es feien països amb imaginació per a
festes.
VI
Era l’aliment estrella per als grecs, s’utilitzava per a la
segona part dels banquets, després de menjar i per a conservar o mantenir una
conservació.
No hay comentarios:
Publicar un comentario