martes, 5 de marzo de 2013

GASTRONOMIA

Receptes culinàrias de l'antiguitat clàssica:

Salsa Garos


Ingredients:

· Aigua y sal
· Salmueran de peix
· ramet d'orenga fresc
· llimona,
· vermells d’ou cuits
· tàperes i espècies ( comí , gingebre, coriandre, etc)

Preparació:
 

 
1- Preparar una salmorra amb aigua i sal. Proporció 140 g de sal per litre d'aigua.
 
2- Posar en una olla: 3 litres de salmorra, 1 kg de peix i un ramet d'orenga fresc. 


3- Portar a ebullició i coure a foc molt lent fins que el peix comenci a desfer.

4- Filtrar dues o tres vegades utilitzant una gasa, fins que estigui totalment net. [Tingueu en compte que durant l'ebullició disminueix el volum i la sal, de manera que el volum un cop filtrat hauria de ser de 2 el una mica més] 

5- Aquest pas no és necessari: A la recepta de la Geopónica se li afegeix defritum (most bullit fins a reduir a la meitat o un terç del seu volum), de manera que, si es vol, es pot afegir vi Marsala



No hay comentarios:

Publicar un comentario