martes, 4 de junio de 2013

Termes romanes

Descripció: Les termes eren edificis públics amb prestacions que avui en diríem higiènic sanitàries. Són els antecessors de les modernes cases de banys, saunes i balnearis termals i representaven un dels principals llocs de trobada a l'antiga Roma.
Utilitat: La ulitilitat bàsica de les termes era per reunir-se, en aquestes era permesa l’entrada a tots, tan patricis com plebeus.
Semblances amb l’antic objecte grec o romà: Actualment també són un lloc per a relaxar-se, on hi ha diferents “piscines”, de diferent mides i amb aigües de diferents temperatures.

Més informació:
Les primeres termes van néixer en llocs on era possible aprofitar les fonts naturals d'aigua calenta o dotades de particulars dots curatius, ja que a l'antiga Grècia ja hi havia construccions senzilles per prendre banys terapèutics.
Però havia de ser sobretot durant l'Imperi quan les termes s'acabarien difonent també dins les ciutats, sense necessitat de cap font natural d'aigua calenta que les alimentés, gràcies al desenvolupament cada cop més evolucionat de les tècniques d'escalfament de l'aigua i de l'ús d'aqüeductes que abastien les termes de les grans quantitats d'aigua que necessitaven.



No hay comentarios:

Publicar un comentario