lunes, 3 de junio de 2013


Aqüeducte



L'Aqüeducte romà era un conducte artificial que permetia transportar l'aigua en gran quantitat des de la Seva font Fins a la ciutat a través d'recs de superfície, galeries Subterrànies, i ponts d'arcs Aeris. De totes maneres el Terme s'aplica sobretot a aquests Últims. Els aqüeductes aprofiten la inclinació suau del Terreny per tal que l'aigua Simplement flueixi al sentit  desitjat. Al principi gener de tot 1 desembre emmagatzemava l'aigua ia regulava el cabal. Quan l'aigua arribava a la ciutat anava a parar al castellà aquarum des d'on és distribuïa en Totes Direccions a través d'canalons. Els primers en Rebre-la eren les fonts públiques i els termes, i Quan els Necessitats d'aquestes estaven Cobertes la resta del cabal emmagatzemat (aqua caduca) també és distribuïa entre particulars.
Pel que fa a l'estil arquitectònic dels ponts és sempre molt semblant: A sota, uns pilars que sobresurten de terra ia partir d'aquí és van succeint Nivells o pisos, cadascún dels quals està format per arcs semicirculars successius. A la Part superior server de recursos humans Troba el canal per on circula l'aigua i, de vegades, al nivell de sota és permetia 01:00 camí per al pas de persones (Viaducte), Tot i que Això no és tan habitual.


Aqüeductes conservats
Els ponts d'aqüeductes antics Més coneguts a Europa són a els que encara avui és mantenen, herència de l'Imperi Romà. N'hi ha, per Exemple, a Tarragona (Les Ferreres), Segòvia, i también per Itàlia i França. Són construccions que destaquin per la Seva grandiositat i Funcionalitat, atès que s'edificaven per a abastir d'aigua Poblacions que, paper su gran nom d'habitants, no en tenint prou amb els reserves locals que disposaven. A Catalunya encara és conservin restes Menors de ponts d'Aqüeducte a Barcelona, ​​Pineda de Mar (Can Cua) i Sant Jaume dels Domenys, a les Illes Balears hi ha restes com l'Aqüeducte de s'Argamassa i al País Valencià Servei de recursos humans podin TROBAR els restes de l'Aqüeducte romà d'Altea o l'Aqüeducte de Peña Cortada.
Els ponts d'aqüeductes antics més coneguts a Europa són els que encara avui es mantenen, herència de l'imperi Romà. N'hi ha, per exemple, a Tarragona (Les Ferreres), Segòvia, i també per Itàlia i França. Són construccions que destaquen per la seva grandiositat i funcionalitat, atès que s'edificaven per a abastir d'aigua poblacions que, pel seu gran nombre d'habitants, no en tenien prou amb les reserves locals que disposaven.
A Catalunya encara es conserven restes menors de ponts d'aqüeducte a BarcelonaPineda de Mar (Can Cua) i Sant Jaume dels Domenys a les Illes Balears hi ha restes com l'Aqüeducte de s'Argamassa i al País Valencià s'hi poden trobar les restes de l'aqüeducte romà d'Altea o l'Aqüeducte de Peña Cortada.


No hay comentarios:

Publicar un comentario