martes, 14 de mayo de 2013

Personatges famosos de l'antiguitat clàssica

Gripina I:


Lloc i data de naixement: Va néixer al l'any 12 aC.

Camp en que va destacar: va destacar per les seves qualitats morals i físiques. Més coneguda com Agripina la major, va ser una noble romana. Filla d'Agripa i Júlia, Agripina va ser néta d'August. Va ser un personatge summament influent i se la va considerar, en la seva època, un exemple de les «virtuts romanes».

Biografia: Es va casar amb el general Germànic i van ser pares de nou fills. Els més coneguts van ser Neró Cèsar, Druso César, l'emperador Calígula, Agripina la menor, Drusilla i Julia Livia.
Agripina portant les cendres de Germànic, per Benjamin West.

Va acompanyar al seu marit en les campanyes de Germania i Síria, en companyia dels seus fills. Quan aquest va morir en estranyes circumstàncies, ella va buscar auxili a la figura de l'oncle del seu marit: Tiberi. Però, el successor d'August no va fer molt per ajusticiar la mort del seu nebot i no va participar ni va estimular a les cerimònies de dol per la mort d'un tan estimat i popular personatge. Per tot això, Agripina va començar a sospitar que Tiberi podia estar involucrat en la mort, doncs Germànic començava a ser massa popular i podria significar una amenaça per a l'estabilitat del seu govern.

Molt impetuosa, no va poder ocultar les seves maquinacions i va tractar de trobar simpatitzants entre els amics del seu difunt marit. Sentint-se recolzada pel poble, va acusar obertament a Tiberio de la mort del seu espòs. D'altra banda, en ser part de la família imperial, va intentar persistentment col · locar als seus fills en els primers llocs de la successió al tron de l'imperi romà, cosa a la qual Tiberi i el seu favorit Sejano s'oposaven.

Va ser acusada de conspirar en contra de Tiberi i en la confusió que es va produir durant el seu arrest va perdre un ull. Igual que la seva mare, va ser exiliada a l'illa de Pandataria amb els seus fills (a excepció de Calígula). Va romandre allí tres anys, deixant morir de fam al 33 d. C.


No hay comentarios:

Publicar un comentario