martes, 26 de febrero de 2013

Pa àzim ràpid i senzill

Introducció :

El Pa àzim o pa de Jesús és un pa amb història, un pa amb tradició a Orient i Occident, més de 1000 anys d'història marquen la senzilla i tradicional recepta d'aquest pa.

Segons la zona del món on ens trobem aquest pa rep un nom, a Egipte es coneix com Pésaj, els jueus en diuen Matzá i els cristians Hòstia, representant un símil amb el cos de Crist.

La seva forma és rodona i plana, cap surt igual i això fa que totes siguin especials. Es poden fer servir per fer els típics gaspatxos manxecs, per entrepans / sandvitx, per fer fajitas casolanes ... la veritat és que és un pa boníssim i de recurs.

Dades :

Comensals: 2

Temps: Mitjà (20'-40 ')

Cost: Barat

Dificultat: Molt Fàcil

Més dades:

Temporada: Totes

Edat: Totes

Picant: Res picant

Vegetarià: Sí

Textura: Cruixent

Temperatura: Freds o Calents

Cuinat: Forn / Rostit 

Ingredients : 


  • Harina (tradicionalmente integral)
  • Sal
  • Agua
  • Aceite de Oliva

Procediments :
-Posem l'aigua a escalfar en un cassó amb una cullerada d'oli d'oliva i mentres creem, sobre el taulell, un volcà amb la farina integral.
 Fem la forma i deixem el cràter al centre.

-Omplim el cràter del volcà amb l'aigua templadeta que tenim del cassó. Ho anem pastant i barrejant amb cura i poc a poc fins que la farina quedi tota una massa homogènia.

-Deixem reposar la massa uns 15 o 20 minuts cobert amb un drap de cuina net. Passat aquest temps anem fent coques amb un corró, no massa grosses perquè sinó no queden cruixents del tot.

-Empolvorem la font del forn amb farina i posem sobre la massa aplanada que hem creat. Posem al forn durant 15 o 20 minuts a 220 º C i ja esta .

Un consell ...

-A mi m'agrada deixar-lo reposar mitja hora, perquè queda com més tendre després.

-Posar el forn a preescalfar a 180 º, i ja quan fiquem la massa, posem a 220 º C




No hay comentarios:

Publicar un comentario