Introducció :
El Pa àzim o pa de Jesús és un pa amb història, un pa amb tradició a Orient i Occident, més de 1000 anys d'història marquen la senzilla i tradicional recepta d'aquest pa.
Segons la zona del món on ens trobem aquest pa rep un nom, a Egipte es coneix com Pésaj, els jueus en diuen Matzá i els cristians Hòstia, representant un símil amb el cos de Crist.
La seva forma és rodona i plana, cap surt igual i això fa que totes siguin especials. Es poden fer servir per fer els típics gaspatxos manxecs, per entrepans / sandvitx, per fer fajitas casolanes ... la veritat és que és un pa boníssim i de recurs.
Dades :
Comensals: 2
Temps: Mitjà (20'-40 ')
Cost: Barat
Dificultat: Molt Fàcil
Més dades:
Temporada: Totes
Edat: Totes
Picant: Res picant
Vegetarià: Sí
Textura: Cruixent
Temperatura: Freds o Calents
Cuinat: Forn / Rostit
Ingredients :
- Harina (tradicionalmente integral)
- Sal
- Agua
- Aceite de Oliva
Procediments :
-Posem l'aigua a escalfar en un cassó amb una cullerada d'oli d'oliva i mentres creem, sobre el taulell, un volcà amb la farina integral.
Fem la forma i deixem el cràter al centre.
-Omplim el cràter del volcà amb l'aigua templadeta que tenim del cassó. Ho anem pastant i barrejant amb cura i poc a poc fins que la farina quedi tota una massa homogènia.
-Deixem reposar la massa uns 15 o 20 minuts cobert amb un drap de cuina net. Passat aquest temps anem fent coques amb un corró, no massa grosses perquè sinó no queden cruixents del tot.
-Empolvorem la font del forn amb farina i posem sobre la massa aplanada que hem creat. Posem al forn durant 15 o 20 minuts a 220 º C i ja esta .
Un consell ...
-A mi m'agrada deixar-lo reposar mitja hora, perquè queda com més tendre després.
-Posar el forn a preescalfar a 180 º, i ja quan fiquem la massa, posem a 220 º C
No hay comentarios:
Publicar un comentario